tilbage til it-forum Tilmeld dig

Nominerede - It-prisen 2014

De nominerede i kategorien It-prisen 2014 er:

  • Henrik Lind, Danske Commodities
  • LEGO
  • Mads Thimmer, Innovation Lab

Læs mere om kandidaterne herunder.

Henrik Lind, Danske Commodities

Facts: Henrik Lind er stifter af Danske Commodities. Det er et årti siden, at nuværende bestyrelsesformand Henrik Lind i 2004 etablerede energihandelshuset Danske Commodities i Aarhus.

Karakteristika for person-en/virksomheden: Virksomheden har mangedoblet antallet af medarbejdere. I 2007 talte Danske Commodities således ni medarbejdere – et tal der i 2010 lød på 36 og i 2011 på 72, og i 2012 blev antallet mere end fordoblet.
Flere end 250 af virksomhedens medarbejdere arbejder i dag i Aarhus, mens resten sidder på kontorer rundt om i Europa.
Danske Commodities leverer el og hele forretningsmodellen bygger på avancerede it systemer.

Hvordan har personen/virksomheden betyder noget for it-branchen: Danske Commodities leverer el, og hele forretningsmodellen bygger på avancerede it systemer.
Flere end 250 af virksomhedens medarbejdere arbejder i dag i Aarhus, mens resten sidder på kontorer rundt om i Europa.
Danske Commodities er startet i Aarhus, og virksomheden vil også fremover blive i Aarhus.
Firmaet er et fantastisk eksempel på stor succes med at koble viden om markedsforhold og anvendelsen af it.
Det er en succeshistorie for den vestdanske it branche.

Eksempel på engagement: Henrik Lind har skaffet mange arbejdspladser, skabt et internationalt arbejdsmiljø i midten af Århus og skabt stor eksport til Vestdanmark.
Endvidere stiller han altid velvilligt op og markerer Aarhus på landkortet i pressen og til konferencer.

Mads Thimmer, Innovation Lab

Facts: Mads Thimmer er medstifter og administrerende direktør for teknologihuset Innovation Lab.
Tidligere har han som cand.phil. i litteraturhistorie forsket ved University of Cambridge, oversat Virginia Woolf, udviklet spil for Games Workshop og senere startet mobil internet op i Litauen. Har tidligere blogget for Institute for the Future’s blog Future Now, der var blandt de første blogs, været tilknyttet The Tech Museum i San Diego som Special Advisor og er medstifter af Cambridge Wireless ved Cambridge Network. Medforfatter til flere bøger, flittig foredragsholder og kronikør, blogger og meningshaver.

Karakteristika for person-en/virksomheden: InnovationLab har siden 2003 opbygget et internationalt netværk af op mod 2500 kontakter indenfor forskning, produktudvikling og iværksætteri. Netværket er InnovationLabs ”antenneforening”, som gør, at de danner sig overblik over, hvad der er på vej, hvad teknologierne og tendenserne kan bruges til, og hvem der er længst med hvad. Hvor deres egen viden ikke slår til, har de som regel mulighed for at stille videre til de globalt mest opdaterede på feltet. Overblikket giver InnovationLab en ret præcis fornemmelse for, hvad der vil påvirke vores hverdag i organisationerne de næste 2-3 år, som er den tid, der er på tegnebrættet i forsknings- og udviklingsafdelinger lige nu.

Hvordan har personen/virksomheden betyder noget for it-branchen: Den omtalte viden giver InnovationLab en stor fordel, når de gennem foredrag og artikler, workshops, seminarer og projekter, forsøger at opremse muligheder og udfordringer, som organisationer og virksomheder står overfor. Og der er bred interesse. Innovation Labs kundekreds strækker sig fra internationale kæmper som SonyEricsson, Samsung og Mars til hjemlige brands som B&O, Oticon og AP Møller Mærsk. InnovationLab holder mere end 250 foredrag om året og optræder ca. 1000 gange på et år i dagspressen.

Eksempel på engagement: Mads Thimmer er som medstifter og nu direktør i InnovationLab fyrtårnet for InnovationLab. Han er en af de mest benyttede foredragsholdere og kommentatorer herhjemme om it og innovation, og han har således i en årrække været med til at sætte it og innovation(samt Aarhus) på landkortet.

LEGO

Facts: LEGO har med succes udbygget sin position som markedsleder inden for legetøj og i det seneste årti eller mere udbygget med digitale spil, læringsmateriale, film mv. Der er på denne måde opstået en kæmpe digital kompetenceklynge inden for it og digitale produkter med hundredevis af arbejdspladser både omkring Billund og andre steder i verden.

Karakteristika for person-en/virksomheden: LEGO startede med at producere det fysiske produkt, nemlig en byggeklods, som udfordrede børns kreativitet. Ved at udnytte de digitale muligheder har LEGO udviklet en overbygning til de fysiske produkter i form af spil, film, mv og ved at udforme produkterne, således at børn får leget sig til programmeringsfærdigheder.
LEGO har på denne måde formået at videreudvikle værdien af sin virksomhed og kerneværdier over for kunderne, nemlig at udfordre disses kreativitet og læring.

Hvordan har personen/virksomheden betyder noget for it-branchen: LEGO har forstået at gøre sig til et brand, der er kendt af næsten alle over hele jordkloden. I denne sammenhæng anføres desuden, at LEGO har stor betydning for at styrke de nye generationers parathed til det digitale samfund. Desuden har LEGO stor betydning for kendskabet til Danmark som et kreativt og innovativt land. Endelig har LEGO afgørende betydning for vækst og velstand i hele område omkring Billund med de mange nye arbejdspladser.

Eksempel på engagement: LEGO har formået at gøre sit produkt til en så seriøs leg, at børn og voksne har glæde af at bruge det sammen. Voksne kan med god samvittighed gå ind i LEGO-verdenen og tale herom. Det er sågar set, at voksne har sat LEGO på som en interesse på deres CV.

www.lego.com